АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

TAVВо рамките на дневните тековни активности на подружницата Скопско Поле - Скопје во деновите од  16 до 31 Јануари 2021 година се изведуваа теренски активности на териториjaта на Општина Петровец на земјените канали за одводнување.

Во периодот од 18 до 20 јануари 2021 година се чистеше каналот за одводнување Бавчи 4; Во периодот од 22 до 28 јануари 2021 година се изведуваа теренски активности на Главен канал за одводнување од ПС Таор кон Ржаничино и се продолжи со чистење на каналите за одводнување кај скопскиот аеродром ТАВ од 16 до 21 Јануари 2021 година.

Се чистеше машински со багер Liebherr 916 и со багер гасеничар Synward , со што е обезбеден нормален проток на вода низ каналите.

 

 

 

 

Бавчи 4

Бавчи 4

Бавчи 4

Бавчи 4

Бавчи 4

Бавчи 4

Таор Ражаничино

Таор Ражаничино

Таор Ражаничино

Таор Ражаничино

Таор Ражаничино

Таор Ражаничино

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.