АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Акционерското друштво Водостопанство на Република Северна Македонија, во државна сопственост -Скопје – Подружница Битолско Поле – Битола во изминатите три години исчисти повеќе од 300 километри канали низ Пелагонија, во општините Битола, Новаци и Могила.

Обилните врнежи на дожд во изминатиот период во Пелагонија не предизвикаа некои посериозни проблеми.

По овие дождови кои паднаа во изминатиот период единстевни места каде имавме поплави беа во Породин и селата Лажец, Жабени и Велешина, но тоа неа беа некои големи поплави – вели раководителот на подружницата Стојан Георгиевски.

 

Фотогарфии од интервенцијата на Акционерско друштво Водостопанство на Република Северна Македонија во државна сопственост – Скопје подружница Битолско Поле – Битола на река Драгор кај пумпната станица од ЈКП Водовод – Битола со багер Либхер А916 точкаш, каде постоеше опасност од излевање на реката Драгор и поплавување на пумпната станица со што без вода за пиење ќе останеа Општините Битола, Новаци и Могила.

 

 bitola.dragor1bitola.dragor2

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.