АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Во периодот од 18 до 31 јануари 2021 година, на главниот зафат на Коселска река кај разделните порти, рачно се вршеше чистење на наталожениот  нанос

и разно ѓубриште што го имаше надонесено реката, како гранки, лисја, разни видови пластика, и друго.

Исто се изврши рачно отстранување на разнивидови ѓубриште,искршени гранки од дрвја и лисја, на дел од каналот  за Долни Косел.

Поради обилните врнежи од дожд во изминатиот период, беше направена контрола и увид на целиот терен на Општина Ресен и се утврди дека во моментов нема никаква опасност од полави.

ohrid1ohrid2ohrid4

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.