АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Во Подружница „Радовишко поле“- Радовиш во тек се активности за припрема на системот за наводнување за претстојната сезона. Активностите на терен се отпочнати од 01.02.2021год. и ќе траат до 30.04.2021 год., а потоа ќе се започне со полнење на системот и ставање во функција за наводнување, кое започнува од 15-ти Мај. Во работата на терен се вклучени сите теренски работници. Од 01-ви Февруари е започнато со прочистување на Главните отворени канали – Лев и Десен магистрален канал. Динамиката на чистење зависи од временските услови.
На 03.02.2021 год. се работеше на отстранување на дефект- пукната АЦЦ цевка со ф -150 мм. Дефектот е отстранет со вградување на цевка од 1,9м и две репарациони дводелни спојки ф-150мм.( На ДВ3 од РВ1 на Десна страна – помеѓу с. Ињево и с. Војславци)

 

radovish1radovish2radovish3radovish4

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.