АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

2Во периодот од 16.02 – 28.02.2021 година во подружница Тиквеш – Кавадарци интензивно се вршеа активности за чистење на системите и инфраструктурата за наводнување. Се кастреше вегетацијата од двете страни на дел од Лев магистрален канал и тоа во атарот на с.Водоврати од зафатот на ДВ34 до ДВ43 и во атарот на с.Росоман од зафатот на ДВ23 до ДВ20  со помош на багер и теренски  работници.

Потоа, кастрење на вегетација од двете страни на дел од Десен магистрален канал од Разделна градба до сифон Љубашки, како и Кастрење на вегетација од двете страни на дел од Десен магистрален канал од патен премин Манастирец кон сифон Оризарски во должина од 3 км.

Кастрење на вегетација од двете страни на дел од Десен магистрален канал од км 35+180 – 35+612, км 36+102 – 37+320, км 37+496 – 37+644, км 49+740 – 50+100, км 50+200 – 50+400 и од сифон Тимјаник кон зафат на ДВ42 во должина од 750м.

Машинско чистење на Десен магистрален канал со багер од км 35+440 – 36+580, км 36+930 – 37+230 и од сифон Тимјаник2 возводно према сифон Тимјаник во должина од 250м, како и

бетонирање на 6 кампади на Заеднички магистрален канал.

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.