АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

12Подружница Свети Николе во моментот врши редовно одржување и подготовување на инфраструктурата за наводнување за предстојната наводнителна сезона. Искористувајки ги поволните временски услови од месеците февруари, март и април се започна со машинско и рачно чистење на Десниот магистрален канал од нанос и вегетација од кај село Каратманово до село Црнилиште со должина од 17500 метри. Истовремено се работи и на отстранување на дефекти на ХМО од претходната година. Во овој период се демонтирани и монтирани 19 АЦЦ цевки со дијаметар од Ф150 до Ф350, променети се и 12 АЦ спојници и монтирани се 4 максифит спојници.

Во моментот машински и рачно се чистат од нанос и вегетација земјените канали за наводнување кај полињата планирани за засејување со оризовата култура. Машински се исчистени земјени канали за наводнување со должина од 7820 метри додека на непристапните места за работа со механизација чистењето на земјената каналска мрежа се врши рачно и до сега се исчистени земјени канали за наводнување со должина од 4850 метри.

 

 

 

1

Ископ, демонтирање и монтирање на цефка со Ф350 КО Медово

2

Ископ, демонтирање и монтирање на цефка со Ф250 КО Црнилиште

3

Ископ и монтирање на репаратурна спојка  Ф200 КО Азимбегово

4

Ископ и заварување на челичен цефковод Ф600 на главен цефковод од акумулација Мавровица

5

Ископ и монтирање на максифит спојка Ф150 КО Азимбегово

6

Ископ и монтирање на максифит спојка Ф150 КО Мустафино

7

Чистење на хидрантска глава

8 9

Машинско чистење на земјена каналска мрежа за наводнување во КО Крупиште

1011

Машинско чистење на десниот магистрален канал

 

12

Монтажа на цефка Ф300 и замена на спојница КО Ерџелија

13

Монтирање и демонтирање на АЦЦ Ф 250 КО Сарамзалино

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.