АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

5Согласно програмата и планот за работа на АД „Водостопанство на РСМ“ за 2021 година, Подружница Берово – Берово започна со работни активности за реализација на дадените цели.

Во втората половина од месец Март, АД „Водостопанство на РСМ“ - Подружница Берово од Берово започна со чистење на тревна вегетација на Тиролски зафат од река Брегалница. Во првата половина од месец Април се работеше на откривање на веќе утврден дефект на АЦЦ Ф125 од Десен магистрален вод на место викано Трската. Додека пак во Општина Делчево, односно во село Тработивиште се изврши чистење од наносен матерјал на Дунски јаз и непречено беше пуштена вода во истиот за наводнување за рано градинарски култури.

 

 

Чистење на Тиролски зафат од река Брегалница 

12

  Откривање на веќе утврден дефект од Десен магистрален вод

34

Чистење од наносен матерјал  на Дунски јаз село Тработивиште

56

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.