АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

7Во периодот од 12 до 16 април 2021 година работниците во подружница Тиквеш – Кавадарци извршија повеќе активности на ХЦ 1:
- Машинско чистење на нанос со багер од ДМК во должина L=300m.
- Кастрење на вегетација на ЗМК во должина L=700m.
- Кастрење на вегетација на ГК-3.
- Изнесување на кастрениот материјал од ЗМК и негово палење во должина од L=1000m.
- Изнесување на кастрениот материјал од ДМК и негово палење на делница од пумпна станица Сопот до сифон Марена во должина од L=1800m и од излез на сифон Марена и делница од патен премин Манастирец до аквадуктот во должина од L=2000m.
- Пуштање на вода во ЗМК до МХЕЦ2.
Во истиот период се вршеше рачно и машинско чистење и на ХЦ 2, поточно:
-Машинско чистење на нанос на ДМК со багер на стационажа 26+200-26+760, 27+080-27+180, со вкупна должина од L=630m.
- Машинско чистење на нанос на К-37 со багер на стационажа 0+310-0+410, 0+430-0+680, 0+680-0+720,
0+980-1+040, 1+120-1+150 со вкупна должина од L=480m.
-Рачно чистење на нанос на ДМК на стационажа 30+115-30+279 , 27+080-27+140
30+279-30+400, 30+408-30+688, 24+500-24+660 со вкупна должина од L=755m.
-Рачно чистење на нанос на К-37 на стационажа 0+000-0+363 со вкупна должина од L=363m.
-Палење на искастрениот материјал на ДМК на стационажа 41+540-42+764, 42+764-43+600 со вкупна должина од L=2060m.
-Кастрење и сечење дрва во профилот на каналот Војшанци и палење на истите, на вкупна должина од L=200m.
-Кастрење и сечење дрва во профилот на каналот Корешница и палење на истите, на вкупна должина од L=200m.
-Машински ископ и подготвителни работи за отклонување на дефекти на цевоводите DV15/37, DV16/37, DV18/37

-Отклонување на дефекти на цевоводите: на DV15/37 промена на гумички, а на DV16/37 промена на репаратурна спојка DN250 (278-288)mm.
На ХЦ МАКАРИЈА во периодот од 12 до 16.04.2021 година се вршеше кастрење на капини од двете страни на ЛМК од излез на сифон Сирково до ДВ18 до влез на сифон Крушевица во должина од 1300 м и палење на искастрениот матерјал во каналот; како и чистење од нанос и палење на капините и тревите кои се искастрени од ДВ34 до ДВ38 во должина од 3000 м.

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.