АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

2Подружницата Јужен Вардар од Гевгелија редовно ги одржува системите и пумпните станици на хидромелиоративните системи Валандово, Конско и Паљурци, преку кои граѓаните на општините Гевгелија, Богданци и Валандово се снабдуваат со вода за наводнување. Во изминатиот период се исчистени голем дел од каналите и браздите, а санирани се и дефекти на пумпи, цефки и затварачи.
Во ХМС Валандово беа извршени следните конкретни активности:
- чистење на мал канал рачно (п.с.Страиште – п.с.Голо Брдо) во должина од 400 м,
- демонтажа на пумпа бр.3,ТКП 48-2Р од П.С. Страиште
Менување на лагер,осовина и заварување на ротор.
- санирање на дефект линија бр.6, АЦЦ ф250 Б, МВ Валандово ( Детска градинка),
- менување на хидрански глави,
- санирање на дефект АЦЦ ф250 Б, МВ Плантажа Раброво
- промена на воздушен вентил 100 – 1 бр, МВ Грчки Гробишта-Раброво,
- демонтажа на мал транформатор П.С. Страиште,
- монтажа на мал трансформатор П.С.Сраиште,

 

1345

Во Хидромелиоративниот систем Конско се вршеше:
- Чистење на бразди и јазови:
чистење на бразда мв Фарма (Манџал) – 100 м
чистење на бразда мв Фарма (Лешев)- 200 м
чистење на бразда мв.Стопанство (Бразилта)-300м
чистење на бразда мв.Стопантво (стар јаз) -200м
чистење на бразда мв.Стопантво -200 м
чистење, кастрење вегетација за пристап до главна шахта МВ. Пали гаси,
- Санирање на дефект АЦЦ ф 450 Б
- Поправка на затварачи на ХМС Конско:
ф200 – МВ.Фарма (Манџал),
ф200 – МВ. Фарма (Под Фарма),
ф150 – МВ. Под Динкут,
ф125 – МВ.Мерата,
Ф125 – МВ.Црнакот.

6789101112

Во ХМС Паљурци се изврши поправка на главен затварач на Брана Паљурци ф 800 и се чистеше и кастреше  вегетацијата на косини од брана Паљурци.

-Демонтажа на горен капак од затварач,вадење на осовина и матица од клип на затварач, поправка (обработка) на истите и повторно монтирање.Поради нефункционирање на испусен главен затварач активностите се вршени под притисок на вода.

13141516

- Чистење и кастрење на вегетација на косини од брана Паљурци.

1718

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.