АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Во Подружница Брегалница-Кочани поради започнувањето на наводнителната сезона во периодот од 19.04.2021 година до 23.04.2021 година во делницата Оризарско Поле се одвиваа голем број на активности околу припремата за пуштање на вода. На 20.04.2021 год подружницата пушти вода за наводнување во мв.Куново, а на 22.04.2021 година во мв.Раец во КО. Оризари и во мв.Ѓерен. На 23.04.2021 година беше наполнета гумената преграда, но истата беше веднаш пресечена и наводнувањето оневозможено, по што беше неопходна интервенција.
По десниот канал беше пуштена вода за перење на истиот и се изврши чистење на решетките од ѓубрето кое беше донесено од водата.
Секојдневно се врши контрола и пренасочување на водата по нивите.

 

Зафат на бентови за наводнување на река Брегалница во Виница

1

Изработка на зафат за зафаќање на вода од Оризарска река за каналот во Грдовци

2

 

Чистење на решетка на десен магистрален канал и утовар на отпад во Кочани кај противпожарната станица.

44

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.