АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

5Од страна на Подружница Брегалница-Кочани во период од 26.04.2021 до почетокот на месец мај се продолжи со тековното одржување на системот за наводнување.
Се вршеа редовни контроли и регулација на нивото на водата на реките Брегалница,Осојница, и Зрновска Река.
Рачно се чистеа вадите и јазевите во општина Зрновци и интезивно наводнување на површините засеани со праз.
Се правеше припрема на кампади за бетонирање, зафаќање бент на Река Масалница во мв.Слатина, се вршеше чистење на каналетка на Стара Масалница, а се чистеше и главниот канал.
Од страна на одговорните лица беше пуштена вода во мв.Бел Камен и мв.Средна Вада.
Според предвидениот план на подружницата, делот од системот за наводнување е комплетно ставен во функција.

 

 

 

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.