АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Согласно годишната програма на Подружница Тетово-Тетово за припрема на Хидромелиоративните системите за наводнување за 2021 год. во месец април беа исчистени машински и рачно 13690 м. земјена и бетонска каналска мрежа и тоа:

Во период од 01.04.2021 год. до 12.04.2021год., рачно и машински  се  исчистија четири бетонски канали како и поголемиот дел од земјените бразди, обраснати со вегетација, дрва и наносен материјал, во должина од 5970 метри во атарите на с.Милетно, општина Брвеница.

 

12

Машинско чистење на помошен  бетонски канал во с. Милетно на м.в. Пржино 

 34

Рачно чистење на земјен канал во с. Милетно на м.в. Крушевица

 56

Поставување на цеваст пропуст Ф350 на м.в. Пржино во должина од 6м.

789

        Машинско чистење на земјен канал на м.в.Пржина  и отварање на нова земјена бразда.

 111213

Рачно чистење на бетонски канал, м.в. Крушовица

141516

Рачно чисење на бетонски канал, покрај патот за с. Милетно

Во период од 12.04.2021 год. до 21.04.2021год., машински  се  исчистија постоечките земјни бразди, обраснати со вегетација, дрва и наносен материјал во должина од 3.720 метри во с.Горно Седларце, општина Боговиње.

 1718

Машинско чистње на земјени бразди  под главен канал , м.в Скопски пат.

192021

Машинско чистење на земјени бразди под главен магистрален канал , м.в. Скопски пат.

Во период од 26.04.2021 год. до 30.04.2021 год., машински  се  исчистија постоечките земјни бразди, обраснати со вегетација, дрва и наносен материјал во должина од 1450м., во секундарен земјен канал во с.Камењане, Општина Боговиње.

22232425

Машинско чистење на земјени бразди под главен магистрален канал, м.в. Крушовица.

Во период од 12.04.2021 год. до 23.04.2021год. рачно  се  исчистија постоечките бетонски бразди од наносен материјал земја и отпадоци во должина од 1800 метри, во Долно Седларце, Општина Брвеница.

26272829

Рачно чистење на бетонски бразди во с. Долно Седларце

Во период од 24.04.2021 год. до 30.04.2021год. рачно  се  исчистија постоечките бетонски бразди од наносен материјал земја и одпадоци во должина од 750 метри во Фалише, општина Тетово.

30313233

Рачно чистење на бетонски бразди во с. Фалише

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.