АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

7Од страна на подружница Тиквеш – Кавадарци, на ден 05.05.2021 година, пуштена е водата и во групниот отворен канал за наводнување ГК-2, кој е со должина од околу 11км.

Со тоа, овозможена е и дистрибуција на вода во делничните цевоводи од овој канал, за наводнување на земјоделските површини во атарите на селата Рибарци, Росоман, Паликура и Курија, како и за снабдување со технолошка вода на селата Паликура и Курија.

 На ден 07.05.2021 година пуштена е водата и во:

1. Десен магистрален канал

- на делница од сифон Марена до разделна Виларов (должина од 6700м)

- на делница од разделна Виларов кон Тремник (должина од 5000м) со делничните цевоводи

2. Групниот канал К-37 по целата должина од 11.600м и делничните линии

и технолошката вода за ЈП Комуналец - Неготино.

 

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.