АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Во периодот од 26.04.2021 до 29.04.2021 година АД „Водостопанство на РСМ“-Скопје, Подружница Берово-Берово продолжи со чистење од тревна вегетација на Тиролски зафат од река Брегалница.  Меѓу другото се исчисти и наносен материјал ( тиња ) во мини базентот кој се наоѓа помеѓу цефководот од зафатот ( цементно азбезна цевка ) и отворениот земјен канал.

 1234

 

Во периодот од 04.05.2021 до 10.05.2021 година Подружница „Берово“-Берово  продолжи со чистење на тревната вегетација на Тиролски зафат од река Брегалница,  и чистење на пропустот ( Цефковод ) под  регионаллен пат Берово – Струмица од истурен шут и шлунак од несовесни граѓани и пуштање на вода во истиот.

56

Во периодот од почетокот на месец мај се утврдуваа дефекти предизвикани од граѓани за да се набават потребните делови за санација. Дел од вработените заедно со раководителот излегоа на увид на лице место по претходна дојдава од наши водокорисници заради уништување на каналската мрежа.

78

 Во меѓувреме дел од вработените работеа на собирање на потписи од сопствениците на парцелите од каде што треба да поминува цефководот од Вод 1 и ги известуваа водокорисниците кои го немаат подмирено долгот за наводнување.

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.