АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Подружница ,,Радовишко Поле’’ - Радовиш заклучно со 10.05.2021година има завршено низа на активности меѓу кои:
Целосно е завршено прочистувањето на отворената каналска мрежа од земјен нанос и обрасната забастена трева како на десниот така и на левиот отворен канал со вкупна должина од 29 км.
Извршено е контрола и утврдување на фактичката состојба на делничните цевководи на РВ1 од десна страна, на делничните цевководи ДВ3 и ДВ4 од РВ2, СВ6, делничните цевководи од РВ1 втора фаза од лева страна.
Согласно динамиката за работа пуштена е вода за наводнување на ДВ7 и ДВ8 од десна страна во с.Ињево и од лева страна пуштена е вода на СВ6 во Радовиш. Согласно планот на подружницата, до отпочнување на сезоната за наводнување, на 15 мај да бидат оспособени и пуштени и другите линии од ДКМ (детална каналска мрежа).

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.