АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Во периодот од 29.04.2021 до 13.05.2021 година Подружницата Црн Дрим - Охрид вршеше машинско чистење на каналите во Општина Дебарца и Општина Кичево, а на места каде багерот не можеше да пристапи, се чистеше рачно.
Општина Дебарца
ХМС Мешеиште
Машинско чистење на главните разводни канали во места викани Пелјор, Паловител, Брестон, Пишко орешка

1234

 

 Рачно чистење на главен разводен канал во с. Мешеиште во место викано Салорешје

 5678

 ХМС Волино

Во ХМС Волино машински се исчистија браздите за место викано Св. Петка и Долни Чифлик. Бидејќи каналот поминува низ селото, насобраното ѓубре, нанос и тиња што се вадеше од каналот уредно се отстрануваше од местото.

 9101112

 ХМС Климештани и Корошишта

Машински се исчисти главниот канал од Сатеска, од кој со вода се снабдува ХМС Климештани и ХМС Корошишта .

 13141516

Општина Кичево
ХМС Србјани
Машинско чистење на главниот разводен канал во ХМС Србјани, од место викано Ајбук до Страчка, и од Страчка до Калани, со што се овозможи непречен проток на водата во каналот, за да нема излевање и поплавување на околните земјоделски површини.

17181920

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.