АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Во изминатиот период на територијата на дејствување на Подружница Свети Николе е завршена сеидбата на оризовата култура. За наводнување на оризовите полиња се изврши зафаќање на проточните води од река Злетовска и по неклолку дена се пушти вода од Десниот магистрален канал од Хидросистемот Брегалница. Оваа година се посeани некаде околу 620 хектари со оризова култура. Од 15.05.2021 година почна да се врши испорака на вода за наводнување и во останатиот дел од хидросостемот. Започнаа да се наводнувата површините засеани со луцерка, пченка вишновите насади и др.

Исто така се работи и на санација и одржување на затворениот систем за наводнување каде во изминативе две седмици се изврши замена и вградување на 4 АЦЦ цевки со дијаметар од Ф150 до Ф400 и 3 репаратурни спојници, 2 жибо спојници, 1 PGS 400 B, PVC цевка Ф 400 и вентил Ф200.

 

Ископ и монтирање на цевка Ф400 КО. Ерџелија

1

Замена на ПГС 450 КО Мустафино

2

Монтирање на ПВЦ цевка Ф 160 КО Лозово

3

 Демонтирање и замена на цевка Ф 250 КО Врсаково

 4

Изработка на преливен орган на времен зафат Модар мост КО Крупиште

5

Ископ и монтирање на цевка КО Крупиште

 6

Ископ на цевка Ф 150 КО Мустафино

 7

Монтирање на ПГС хидрант

 8

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.