АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

На ден 25.06.2021 година во 13,00 часот на Беровско езеро беше поставен уред за мерење на проточни количини на питка вода за град Берово.
Акционерско друштво Водостпанство на Република Северна Македонија, во државна сопственост, Скопје, Подружница Берово-Берово, ја подржува кампањата на Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип и ИКС со тоа што овозможува услови за мониторинг на квалитетот на водата од Беровско езеро. Со помош на автономен примерок за површинска вода ќе се врши 15 дневен континуиран мониторинг на квалитетот на водата од Акомулацијата со која ние стопанисуваме.
АД „Водостопанство на РСМ“-Скопје Подружница Берово-Берово дава отворена поддршка за соработка со научни институции, а со цел постојано и континуирано следење на квалитеот на водата за пиење што ја добиваат граѓаните на Берово од акумулација Ратево.
АД „Водостопанство на РСМ“-Скопје, Подружница Берово-Берово ќе продолжи со активности кои имаат за цел следење на квалитетот на водата за пиење во интерес на подобар и поквалитетен живот на граѓаните на Берово.

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.