АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

АД „Водостопанство на РСМ“, подружница Црн Дрим - Охрид во текот на месец август започна со чистење односно репарирање на Главен струшки канал во место викано Вишенско блато, Кп бр. 2826/1 Ко Мислешево, во должина од околу 1км. Овој канал не беше исчистен повеќе од 35 години.
Чистењето на овој канал е од големо значење за населбата Мислешевски пат, како и за градот Струга поради заштита од поплави. Со неговата целосна обнова односно репарација може да собере и до 0,5 милиони м3 вода.
Покрај чистењето се работи и на нивелација на каналот каде што има поставено бетонски цефки со несоодветни профили поставени на несоодветна длабочина.
Подружница Црн Дрим продолжува со чистење на Струшкиот одводен канал во урабна средина КП 2825/1.

 

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.