АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

NaslovnaАкционерското друштво Водостопанство на Република Северна Македонија, во државна сопственост, Скопје денес стана членка на ИСРСМ и ИСРСМ ТК 9-Менаџмент со квалитет, животна средина и ризици и ТК 17- Квалитет на воздух и вода.

Потреба за водата како составен дел за животот и здравјето на луѓето како и потребата во земјоделието, се основните приоритети на ова претпријатие, чија основна дејност е користење, одржување и стопанисување со системите за наводнување и одводнување во целина, снабдување со вода за наводнување, снабдување со вода за водоснабдување, за консумирање од страна на човекот, вода за пиење и други потреби, снабдување со вода за индустриски и технолошки (стопански) потреби, вклучувајќи го и производството на електрична енергија, уредување на речни корита, одводнување на земјиште и одведување на испуштени води.

Главниот извршен директор на АД „Водостопанство на РСМ“, г-дин Васко Стефанов и директорот на ИСРСМ, м-р Џеват Кицара потпишаа нивна пристапница во Институт за стандардизација со што даваат свој допринос и заложба за квалитетна и здрава животна средина.

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.