АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

АД „Водостопанство на РСМ“-Скопје, Подружница Тиквеш - Кавадарци и оваа година во периодот помеѓу две наводнувачки сезони, ги превзема сите потребни дејствија за редовно одржување и подготовување на објектите и инфраструктурата за наводнување за претстојната наводнувачка сезона во 2022 година.

Вработените во подружницата започнаа со кастрење на нискостеблеста вегетација и трева долж магистралните и групните отворени бетонски канали, како и на експлоатационите патишта покрај каналите. Се работи и на чистење на каналите од нанос, рачно или машински, во зависност од теренските услови.

Истовремено, покрај одржувањето на отворената каналска мрежа, се работи и на отстранување на дефектите на секундарната мрежа од затворени цефководи.

 

 

Кастрење на вегетација и чистење нанос на канал К-2 од ХС Бошава

89

Кастрење на вегетација на ДМК Виларов-Тремник

 12

Машинско чистење нанос од канал од ХС Демир Капија

3

Кастрење на вегетација од ГК-2

4

Санација на дефект на делничен цефковод ДЦ55 Виларов-Тремник

5

  Санација на дефект на делнична линија во ПС Макарија

6

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.