АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Во Подружница Брегалница-Кочани во периодот од 15.11.2021 година до 15.12.2021 година во делницата Оризарско Поле водарите работеа на чистење на дел од бетонските канали ГК-3 и ГК-4 од покрупна вегетација, се со цел за нормално функционирање и обезбедување на нормален проток на водата, додека наталожениот нанос на земја ќе биде исчистен машински во претстојниот период.

Со чистењето на вегетацијата се откриваат оштетените места на каналот кои ќе бидат санирани на пролет, односно кога ќе има поволни временски услови.

Се вршеше и постојана контрола на водите на реките Брегалница,Осојница и Зрновска река, а кога временските услови не дозволуваа да се работи на терен водокорисниците вршеа достава на фактурите за воден надомест.

 

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.