АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 Во месеците ноември и декември во Подружница Јужен Вардар – Гевгелија е работено според годишниот план за 2021 година и при тоа се извршени следните теренски активности :

1.ХМС Валандово
- оджување Удово Валандово реконстроиран систем

1234


- чистење на базенти на нови Пумпни Станици,
- чистење на филтри на Пумпни Станици,
- испуштање на вода од Пумпни Станици,
- склучување на договори и носење на фактури,
- одржување на стар систем Валандово,

5678

 - обезбедување на Пумпна станица Страиште со метална мрежа.

2.ХМС Конско
- носење фактури за наводнети култури ,
- поправка на дефект АЦЦ 450 Б,

910

-испуштање на вода на тиролски зафат и чистање на зафат

11

3.ХМС Паљурци
- мерење, контрола на ниво на брана

1213

 - управување со затварачи од главен цевовод

- контрола на наводнување на Земјоделски задруги

4. ХМС Негорци – Прдејци
- склучување на договори за зимски култури и носење фактури за наводнети површини,
- чистење на сита и решетки на зафат на река Серменинска

 141516

  - чистење на сита и решетки на зафат на река Кованска

1718

 

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.