АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Подружница Битолско Поле - Битола

Предмет:Краток опис за подружница Битолско Поле - Битола

Подрачјето на дејствување на подружницата “Битолско Поле”-Битола е географското подрачје кое опфаќа површини од општините Битола,Могила,Новаци и Демир Хисар. Подружницата “Битолско Поле”-Битола го стопанисува, користи и одржува системот за одводнување Пелагонија–Битолски дел со површина од 27.000 Хектари и водостопанските објекти: II, III,IV,V,IX,X и XIII одводен канал, ободни одводни канали Агларци, Логовардски, Ивањевци, Добрушево, ГОК Чарлија, Канал Новаци, канал одводен старо течение на Р.Црна,одводен канал низ с.Новаци и другите водостопански објекти кои се составен дел на системот за одводнување, вклучувајќи ги уредните корита на Црна река, Елешка река, река Шемница и река Драгор(низводно од градот Битола) и другите уредени водотоци и порои кои се во состав на системот за одводнување ,,Пелагонија–Битолски дел”.

 

 bitola1 fit 531x250

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.