АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

На ден 05.06.2023 извршен е транспорт на багер за утврдување на дефект со машински ископ и црпење на вода на канал К-11 од ХС „Водоча“.
На ден 06.06.2023 извршено е машински и рачен ископ на хидрантска шахта и отстранување на дефект – пукнат вентил на ХС „Маркова река“.
На ден 07.06.2023 извршено е машински и рачен ископ на ПЕ цевковод Ф280 за утврдување на дефект на ХС „Маркова река“. Поради бетонската стопа дефектот може да се одстрани само со бетонски блок.
На ден 08.06.23 извршено е машински и рачен ископ на разделна шахта од ХС „Маркова река“ за утврдување на дефект – пукната електрофазионен вар.
На ден 09.06.23 се започна со заварување на скршен ПГС на канал Л13 од ХС „Турија“, но констатирано е потреба за монтажа на нов.

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.