АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Фото/Видео

Во изминатиот период Подружницата Кумановско-Липковско поле изврши чистење на речното корито во с.Пчиња, а исто така беа санирани и дефектите на самиот цевковод.
Поради големото ниво на водата беше извршено посипување со камења на критичните точки во овој реон со цел да се спречи излевање на реката.

Во период од 14.12.2018 до 11.02.2019 година Подружница Скопско Поле - Скопје имаше активности за чистење на каналската мрежа за одводнување. Во Општина Илинден с.Миладиновци се вршеше машинско чистење на Сува река во должина од 1.750 метри, а во Општинна Гази Баба чистење на каналот покрај гробиштата во с.Јурумлери во должина од 50 метри.

АД Водостопанство на РМ - Подружница Берово ги реализираше следниве активности:
1. Утврдување и санација на сите настанати дефекти во изминатиот период.
2. Следење на состојбата со водата во речните корита за да не дојде до излевање на истите, поради обилните врнежи и топењето на снегот.
3. Поведување на постапка за откриените диви приклучоци од испусните вентили на доводниот цевковод.

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.