АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Подружница Црн Дрим-Охрид, продолжува со редовно одржување, чистење и санација на каналската мрежа за наводнување (отворена и затворена), со цел навремено и непречено обезбедување на вода до земјоделските површини, за претстојната 2024 година.
С.Косел
Рачно и машински се исчисти каналот Лоиште, од зафатот на река Коселска, над игралиштето и во поле до цевката, со вкупна должина од околу 1,5 км.
На каналот Рвеник рачно се работеше на неколку позиции:
- Рачно чистење и отстранување на пропаднат и скршен бетонски прелаз меѓу куќите во селото кој го попречуваше нормалниот проток на водата. Со помош на трактор соодветно беше изнесен градежниот шут и наносот од самиот канал.
- Чистење и пробивање на шахтите и цевките покрај патот, рачно и со црево под притисок, од истиот канал Рвеник, наспроти училиштето.
- Рачно чистење и со тракторот отстранување на нанос, шут и вегетација на каналот Рвеник, од зафатот на Коселска река, како и покрај патот.

 

С.Велмеј

Рачно чистење и косење на вегетација, на каналите за наводнување во атарот на село Велмеј

Кичево

Рачно се исчистија каналите за наводнување во србјански реон, од Калани према Срачка.

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.