АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Подружница ,,Свети Николе’’ и во месец април продолжи со редовно одржување на каналската мрежа со цел навремено и непречено обезбедување на вода до земјоделските површини.  Продолжи припремата на полињата планирани за засејување со оризова култура, машински се исчистени од нанос и вегетација земјените канали и земјените вади во КО Жиганци, на непристапните места чистењето се изврши рачно.

Истовремено се работи и на отстранување дефекти во атарот на КО Врсаково како  демонтажа на врата на отворен канал, подмачкување вентили, замена на хидрански глави, бетонирање завршни линии и скршени цевки.

Mаркирање на скршени ПГС и подмачкување на шибер вентили во КО Црнилиште и КО Пеширово, како и бетонирање шахта во Три Чешми и бетонирање ПГС во КО Коселери.

            Во прилог фотографии од работа на терен:

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.