АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

До месец март од страна на вработените во Подружница Црн Дрим-Охрид, се работеше на чистење и одржување на каналската мрежа за одводнување. Во овој период се изведуваат активности на каналската мрежа за наводнување.
Наводнување
Подружница Црн Дрим Охрид, ја пушти водата во приоритетните канали за наводнување, а воедно и привршува со рачното чистење и отстранување на дефекти кои тековно се јавуваат со самото пуштање на водата.
Општина Охрид, с.Косел
Чистење од нанос и разно ѓубриште, на дел од речното корито на Коселска река, кај куќите во селото, и негово отстранување. 

Picture1Picture2

 

 Општина Дебарца

С. Мешеишта
Рачно чистење на каналот меѓу куќите во м.в.Салорешје

Picture3Picture4

Picture5Picture6

Прочистување и ослободување на сите мостови и прелази со цевки и во м.в. Салорешје, и отстранување на наносот. 

Picture7Picture8

Picture9Picture10

Picture11Picture12Општина Кичево
Пуштена е мала вода во цевководот, за садење на зелките како и заради детектирање и санирање на дефектите на каналите, како и проверка на исправноста на шиберите и вентилите. 

Picture13Picture14

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.