АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Согласно годишната програма на Подружница Тетово-Тетово за припрема на Хидромелиоративните системите за наводнување за 2022 год. во месец Март ( во период од 25.03 – 29.03.2022 година ) исчистени се рачно 1.900 м. земјена и бетонска каналска мрежа и тоа:

- Рачно чистење на бетонски канали низ с.Фалише во должина од 700м;
Во период од 25.03 до 29.03.2022год., рачно се чистеа секундарни и терцијални бетонски канали низ с.Фалише од вегетација и наносен материјал во должина од 700м .

1234

 

- Чистење на примарен земјен канал во атарите на с. Фалише во должина од 1.200 м.
Во период од 25.03 до 29.03.2022 година за 5 работни дена, машински со Багер марка Yanmar се чистеше земјен канал обраснат со вегетација, дрва и наносен материјал.

577

- Поправка на бетонска шахта на Главен магистрален канал Радиовц-Бистрица
Во период од 25.03. до 27.03.2022година се бетонираше оштетена бетонска шахта од Хидросистемот со изработка на бетонски капаци кои беа искршени

910

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.