АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Започна сезоната за наводнување 2022 година. Во подружница Тиквеш, пуштена е водата во Заедничкиот магистрален канал и во Левиот магистрален канал до сифон „Макарија“.

Во периодот од 04 - 08.04.2022 година во рамки на работата на подружницата продолжија работните активности за редовно одржување и подготовка на објектите за наводнување.
Се вршеше кастрење на нискостеблеста вегетација и трева долж магистралните и групните отворени бетонски канали, како и на експлоатационите патишта покрај каналите. Се работеше и на чистење на каналите од нанос, рачно и машински, како што налагаа теренските услови.
Истовремено со работите на отворената каналска мрежа, се работеше и на отстранување на дефектите на секундарната мрежа од затворени цевоводи.

 

Кастрење и чистење нанос на Десен Магистрален Канал „Марена-Тремник“

1234

 

 

Санација на делнична линија од ГК-1

5

Пуштена е водата во Заедничкиот Магистрален Канал и во дел од Левиот Магистрален Канал на 08.04.2022 година

6

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.