АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Подружница Црн Дрим Охрид привршува со рачно чистење од нанос и вегетација, на планираната должина според годишната програма, на отворените земјени и бетонски канали за наводнување. Во наредниот период се планира да се испрскаат земјените бразди со тотален хербицид (таму кај што има потреба) за да не се обнови тревната вегетација. Ни останува уште предвидената должина со машинско чистење, а во тек се активностите за санирање на дефектите.
Општина Кичево
Рачно исчистени каналите за наводнувањево м.в. Ајројца во Кичевското поле, кои потоа ќе се прскаат со тотален хербицид.

 

 

Дефект на цевководот во Староечко поле, м.в. долга меѓа, кој е потребно да се санира со употреба на спојки, гума, и бетон.

56

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.