АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Согласно годишната програма на Подружница Тетово-Тетово за припрема на Хидромелиоративните системите за наводнување за 2022 год. во месец Maj ( во период од 16.05 – 20.05.2022 година ) исчистени се машинско и рачно 1.250 м. земјена и бетонска каналска мрежа и тоа:

 - Санација на Главен магистрален канал с. Радиовце – р. Пена – Тетово

На Главниот магистрален канал с. Радивоце – р. Пена , во атарот на с. Горно Седларце каде што дел од каналот е оштетен/скршен и постои можност за излевање на водата и поплавување на земјоделски површини се изврши негова поправка/санација за доведување во исправна состојба ;

12

 

 - Санација на Главен магистрален канал с. Радиовце – р. Пена – Тетово

На Главниот магистрален канал с. Радивоце – р. Пена , во атарот на с. Голема Речица, каде што на дел од каналот има пукнатина и постои можност од поплавa за време на сеозона за наводнување се интервенираше и истата беше пополнета/ исфугирана ;

34

 - Машинско чистење на Главен магистрален канал с. Радиовце – р. Пена Тетово во должина од 900 м, во атарот на с. Камењане

Во период од 16.05 до 20.05.2022 година за 5 работни дена, машински со липкер се чистеше главен канал обраснат со вегетација, дрва и наносен материјал.

56

 - Рачно чистење на главен канал и секундарен земјен канал во атарот на с. Камењане во должина од 350 м ;

-
Во период од 16.05-18.05.2022 година, рачно се чистеше покрај Главниот магистрален канал обраснат од вегетација и дрва во атарот на с. Камењане – кај шеста (6) врата, како и секундарни бразди кои припаѓаат во тој дел ; 

78

910

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.