АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Во периодот од 23-28.05.2022 година Подружница Тиквеш ги превзема сите потребни дејствија за квалитетна и навремена дистрибуција на вода за наводнување на подрачјето на нејзиното дејствување.
Во поголемиот дел од ХМС „Тиквеш“ веќе е пуштена водата во каналите и во делничните линии.
Истовремено со дистрибуцијата на вода, се работи и на отстранување на новите дефекти кои се јавуваат на каналската и на цевната мрежа и на сифоните.

 

Дистрибуција на вода по
магистрален канал

1

 ПС Возарци

3

Десен магистрален канал Влез во сифон Возарци

2

ПС Сопот – Изливен базен

4

Полевање на луцерка од ЛМК ДВ31 

5

 Пуштена вода по стариот систем од ГК3 

6

Пуштена вода по К2
од ХС Бошава 

7

 Пуштена вода по К1 од брана Моклиште 

8

 Демонтажа, репарација и монтажа на вентил за испуштање вода од Сифон Ваташа 

910

Замена на украден воздушен вентил на ГВ1 од ПС Сопот 

1112

 Поправка на шибер и цевка на ДВ22 Ø200 на ЛМК во Росоман 

1314

Поправка на дефект на ГЦ2 Ø160 12м во Манастирец 

15

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.