АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Согласно годишната програма на Подружница Тетово-Тетово за припрема на Хидромелиоративните системите за наводнување за 2022 год. во месец Јуни ( во период од 06.06 – 10.06.2022 година ) исчистени се машинско и рачно 2.150 м. земјена и бетонска каналска мрежа и тоа:

- Машинско чистење на примарен земјен канал во с. Долно Седларце , на м.в. Леска;
На ден 06.06 .2022 година, машински со липкер се чистеше земјен канал обраснат со вегетација и наносен материјал во должина од 600м. 

1

 
- Машинско чистење на главен и примарен канал во атарот на с. Фалише;
На ден 07.06.2022, машински со липкер се чистеа земјени канали обраснати со вегетација и наносен материјал во должина од 450 м. 

34

*Чистење на главен магистрален канал, во атарот на с. Фалише во должина од 150 м 

56

*Машинско чистење на земјена бразда во должина од 200м, м.в. Долна Режика 

78

 


*Машинско чистење на земјена бразда во должина од 100м, м.в. Ограда 

910

 

- Рачно чистење на земјени канали во атарот на с. Милетино и с. Челопек во должина од 1.100м;

Во период од 06.06 – 08.06.2022 година , рачно се чистеа земјени и бетонски канали обраснати со вегетација и наносен материјал .

*Рачно чистење на бетонски бразди , м.в. Селиште ( Милетино) и м.в С. Вода (Челопек)

 

На ден 08.06.2022 година , во м.в. Долна Режика во атарот на с. Фалише / с. Стрминица со два тримери се чистеше земјена бразда од вегетација .
На ден 09.06.2022 година, вододелителите вршеа проверки на под-системот за наводнување во с. Челопек ( м.в. Коњобара) и опслужуваат еден водокорсник со вода.

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.