АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

ХМС Паљурци Богданци 

1

 

- Контрола на терен, мерење ниво на вода во акумулација и управување со затварачи на главен цевовод

 

 

ХМС Валандово, Валандово 

23

- Пуштање на вода во новиот систем Удово- Страиште за наводнување на земјоделски култури на барање од земјоделски задруги,
- Наводнување од ПС Страиште – Валандово,
- Контрола на терен,
- Проверка, управување со затварачи ,
- Контрола и евидентирање на наводнети површини, 


45678

- Поправка на цевово ф 700 ,Зона Раброво

 

ХМС Негорци – Прдејци, Гевгелија 

910

- Секојднено проверка и чистење на сита (филтри) и решетки на зафати за вода на река
Кованска и река Серменинска,
- Проверка, управување со затварачи,
- Контрола и евидентирање на наводнети површини,
- Чистење и кастрење вегетација од довод за висок напон за струја до ПС Прдејци,
- Подготовка, припрема на ПС Прдејци

 


ХМС Конско – Гегелија

11- Секојднено проверка и чистење решетки на зафат за вода на река Конска,
- Проверка, управување со затварачи,
- Контрола и евидентирање на наводнети површини,

121314

151617

- Монтирање на цевовод низ река Конска ф 200, за с.Моин


- Поправка на цевовод на три локации, МВ Стопанство ПЕ ф100

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.