АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

На подрачјето на кое делува Подружница Црн Дрим Охрид, наводнувањето е во тек и се одвива непречено. Во овој период, често имаме допуштање и зафаќање на поголема вода од реките, поради поголемите потреби и потрошувачка на вода, како и поради намалување на водостојот на реките. Исто се преземаат разни активности за обезбедување на подобар проток на водата. 

12

 

 

Општина Дебарца
С.Волино
Рачно дочистување и отстранување на вегетација надвисната над каналите, за Долни чифлик и Св. Петка

 

С.Мешеишта
Во с.Мешеишта со багер, се допушти водата од река Сатеска, на Мазенкоската, Гашоската исто и Корошишката и рачно се исчисти и санира пробиената бразда кај м.в. Воденица.
С.Велмеј
Оспособување на заглавен шибер во м.в. Трнослива за Иваноливада и рачно санирање на браната (земјен насип), на зафатот на Голема река, пробиена и срушена од обилните дождови. 

910

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.