АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Во изминатиот период се изведуваше интезивно чистење на одводната каналска и речна мрежа во ХМС Пелагонија – Битолскиот дел, со чистење на река Шемница во Општина Могила со градежната машина Volvo EC 220 EL.
Во месец октомври, тековно се чистеа и одводните канали во близина на селата Велушина, Лера, Дихово, Буково, Долно Оризари (Општина Битола), чистење на одводни канали во с.Гнеотино (Општина Новаци) во вкупна должина од 5200 метри.
Во тековната 2021 година во Подружница „Битолско Поле “- Битола до 01.11.2021 година, исчистени се одводни канали и речна каналска мрежа во вкупна должина од 95800 метри.

 

1

2

Фотографии од чистење на река Шемница во Општина Могила

3

54

Фотографии од чистење во с.Долно Оризари и с.Велушина Општина Битола

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.