АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

ХМС Паљурци Богданци 

12

 

- Контрола на терен, мерење ниво на вода во акумулација и управување со затварачи на главен цевовод

 

 

ХМС Валандово, Валандово

345

67

8

- Пуштање на вода во новиот систем Удово- Страиште за наводнување на земјоделски култури на барање од земјоделски задруги
- Контрола и управување со пумпните станиц

 

ХМС Валандово, Валандово

- Наводнување од ПС Страиште – Валандово,
- Контрола на терен,
- Проверка, управување со затварачи,
- Контрола и евидентирање на наводнети површини,

910


- Поправка на цевово ПС Страиште

1112

- Поправка на воздушен вентил – Валандово 

131415

161718- Поправка на главен цевовод АЦЦ ф700, МВ Валандово - град

 

ХМС Негорци – Прдејци, Гевгелија

1920


- Секојднено проверка и чистење на сита (филтри) и решетки на зафати за вода на река
Кованска и река Серменинска,
- Проверка, управување со затварачи ,
- Контрола и евидентирање на наводнети површини,
- Водостојот на река Кованска и Серменинска кои го снабдуват ситемот со вода е многу намален. 

21

- Пуштање вода за наводнување од ПС Прдејци,

ХМС Конско – Гегелија 

2223


- Секојднено проверка и чистење решетки на зафат за вода на река Конска,
- Проверка, управување со затварачи ,
- Контрола и евидентирање на наводнети површини, 

24

- Поправка на цевовод ОД 200 ПЕ , линија за Моин

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.