АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

По завршувањето на сезоната за наводнување 2022 година Подружницата работеше на изработка и достава на фактури. Врз основа на примени приговри од страна на водокорисници (во предвидениот рок за рекламација), комисија формирана од Подружницата излегуваше на терен и вршеше увид на фактичката состојба и според тоа изготвуваше записник и решение.
Исто така во споменатиот период се работеше и на добиени барања за достава на информации/податоци и мислења и согласноти ( барања за ископ на бунари, податоци за Урабнистички планови, барања за изградба на мостови на канал и сл).
Во овој период од административен аспкет, се доставуваа Опомени до водокорисници кои ја немаат подмирено својата обврска за наводнување.

Согласно годишната програма на Подружница Тетово-Тетово за припрема на Хидромелиоративните системите за наводнување за 2023 година Подружницата ги започнува теренските активности и тоа:

- Чистење на земјен канал во атарот на с. Голема Речица во м.в.Бродиште во должина од 1.200 м .
Во период од 10.02 до 13.02.2023 година за 4 работни дена(викенд), машински со Багер марка Yanmar се чистеше земјен канал обраснат со вегетација, дрва и наносен материјал.

  


*Машинско чистење на земјени бразди на критични места каде што има можност за поплави, и на истите е интервенирано.

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.