АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 1. ХМС Паљурци Богданци

12

 

 

 • Контрола на терен, мерење ниво на вода во акумулација и управување со затварачи на главен цевовод ,
 • Чистење кастрење на вегетација по косините на браната. 

45

 • Проверка и поправка на воздушни вентили, 

67

  

 • Проверка и утврдување на моментална состојба на Зафат на река Габрошка (планирање реконструкција на истиот)
 1. ХМС Валандово, Валандово 

8910

        

 • Чистење на филтри на Пумпни станици, 

1112

 

  

 • Чистење на приемен канал Удово 

1314

 

Промена на затварач ф250, нов систем Пирава,

 1. ХМС Валандово, Валандово 

15

       

 • Промена на броило ПС Страиште, 

16

 • Евидентирање и бројчано бележене на резервни АЦ цефки, 

1718

 

  

 • Чистењ на премин на главен канал МВ Горно Јосифово, 

19

    

 • Поправка на воздушен вентил – Валандово – Здравен дом,

  

      

 1. ХМС Негорци – Прдејци, Гевгелија 

20

                           

 • Припрема на системот за наводнување
 • Чистење и поправка на зафат на река Кованска и река Серменинска,

                 

 1. 5. ХМС Конско – Гегелија 

24

 • Чистење на зафат на река Конска, 

28

 1. Конска Брана
 • Редовна посета на Брана Конска која е во завршна фаза на изградбата,  

  

6.Мали Акумулации 

36

 • Посета на мали акумулации и утврдување нивна моментална состојба,

Во горе наведениот период од страна на вработените во подружница Јужен Вардар – Гевгелија се вршеше и евиденција на ископани количини и контрола на изведувач на три делници на реката Вардар.

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.