АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

1.ХМС Паљурци Богданци 

Picture1Picture2Picture3

 

Picture4Picture5Picture6

 • Контрола на терен, управување со главен цевовод, мерење ниво на вода во акумулација, 
 • Чистење кастрење на вегетација по косините на браната,

Picture7Picture8

 

 • Припрема за санирање на дефект на главен цевовод

2.ХМС Удово Валандово, Валандово 

Picture9Picture10

         

 • Санирање на дефект МВ Раброво

Picture11Picture12

Picture13Picture14

   

 • Одржување и контрола на Пумпни станици,
 • Чистење од нанос, кастрење вегетација од мал канал Страиште – Голо Брдо,
 1. 3. ХМС Негорци – Прдејци, Гевгелија 

Picture15Picture16Picture17

 • Чистење на решетки, обезбедување на затварачи од зафат на река Кованска,  

Picture18Picture19

Picture20Picture21

 • Чистење на сита,филтри управување со затварачи на зафат Серменинска,

Picture22

 • Обезбедување на затварачи и шахти на зафат Серменинска,
 • Припрема на системот за наводнување и пуштање вода за наводнување на рано градинарски култури од зафат на река Кованска и река Серменинска, 

Picture23Picture24Picture26Picture25

 • Проширување на ископ како подготовка за санирање на два дефекти на главен цевовод,

4.Конска Брана 

Picture27Picture28Picture29

 • Редовна посета на Брана Конска која е во завршна фаза на изградбата.

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.