АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Во периодот од 03-07.04.2023 година се продолжи со чистење (машински и рачно), на каналската мрежа за наводнување во општините Охрид, Дебарца и во Кичевскиот реон.
Општина Охрид, с.Косел
Во атарот на село Косел се вршеше рачно чистење на отворени канали за наводнување од нискостеблеста дрвенеста вегетација и наталожен материјал од земја,лисја и друг вид на ѓубре во м.в.Долни Косел и ’Рвеник, а во м.в. Капина машински се отвори затрупаниот канал и се отстранија огромните корења, кои го попречуваа нормалниот проток на вода.
Рачно чистење на отворен земјен канал во м.в. Долни Косел 

Picture1Picture2Picture3

 

Picture4Picture5Picture6

Машинско чистење во м.в. Капина 

Picture7Picture8Picture9

Picture10Picture11Picture12


Општина Дебарца
С.Мешеишта
Во атарот на село Мешеишта рачно исчистен каналот кај куќите, Мазенкоската бразда и прелазите со цевки и мостови, каде најпрво ќе бидат застапени градинарски култури. 

Picture13Picture14Picture15

Picture16Picture17Picture18


С.Велмеј
Рачно и со трактор исчистена вгетацијата од езерцето кај изворите Горни исток, од кај што се напојува цевководот, и каналот пред влезот во цевките. 

Picture19Picture20Picture21

Picture22Picture22Picture23


Општина Кичево
И во Кичевскиот реон се изведуваат активности на каналската мрежа за наводнување, односно чистење на зафатот на река Треска и решетките, поправка на дефекти и подготовка на цевководот за претстојната сезона за наводнување. 

Picture25Picture26Picture27

Picture28Picture29Picture30

 

 

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.