АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Согласно годишната програма на Подружница Тетово-Тетово за припрема на Хидромелиоративните системите за наводнување за 2023 год. исчистени се машински и рачно 4.460м. земјена мрежа и тоа:

- Чистење на примарен бетонски канал во атарот на с. Фалише
На ден 29.03.2023 година, рачно се чистеше бетонски канал обраснат со вегетација, дрва и наносен материјал. 

12*Рачно чистење на бетонска бразда во долж од 50м, м.в. Горна резика

- Чистење на примарен бетонски канал во атарот на с. Фалише и с. Брвеница.
Во период од 30.03 – 31.03.2023 година за 2 работни дена, рачно и машински со Багер марка Yanmar се чистеше земјен и бетонски канал обраснат со вегетација, дрва и наносен материјал. 

34

*Рачно чистење на бетонски канал во должина од 100м, м.в. Ограде (Фалише) 

56

78

 


*Машинско и рачно чистење на земјен канал во должина од 420м, м.в. Кликово

 

- Чистење на примарен земјен канал во атарот на с. Брвеница

На ден 03.04.2023 година, рачно и машински со Багер марка Yanmar се чистеше земјен канал обраснат со вегетација, дрва и наносен материјал. 

910


*Машинско чистење на земјена бразда во должина од 500м, м.в. Горна Ливада 

1112

 


*Машинско чистење на земјена бразда во должина од 320м, м.в. Дубрава

- Чистење на примарен земјен канал во атарот на с. Фалише
На ден 05.04.2023 година, рачно и машински со Багер марка Yanmar се чистеше земјен канал обраснат со вегетација, дрва и наносен материјал.
1314

1516


*Машинско чистење на земјен канал во долж. од 820м, м.в. Ајдучка бразда (прв крак)

 

На ден 06.04.2023 година, машински со Багер марка Yanmar се чистеше земјен канал обраснат со вегетација, дрва и наносен материјал. 

1718

 

 1920


*Машинско чистење на земјен канал во долж. од 740м, м.в. Ајдучка бразда (втор крак)
2122

 

 


*Машинско чистење на земјен канал во долж. од 150м, м.в Кликово (Фалише)

2324

 

 

- На ден 07.04.2023 година, рачно и машински со Багер марка Yanmar се чистеше земјен канал обраснат со вегетација, дрва и наносен материјал. 

 


*Машинско чистење на земјен канал во долж 470м, м.в. Ајдучка бразда ( трет крак) 

2526


*Машинско чистење на земјен канал во долж од 740м, м.в. Масларски пат (Фалише) 

2728


*Рачно чистење на земјени/бетонски канали во должина од 150м.

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.