АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Во Подружница Брегалница-Кочани во период од 01.04.2023 до 30.04.2023 година интезивно се работеше чистење на земјени канали со машина SUNWARD I LIEBHERR обраснати со вегетација , дрва од наносен материјал.За тој период се исчисти и доведе во функција одводна каналска мрежа .
Чистење на земјени вади во :
КО.Оризари
KO.Грдовци
Во прилог фотографии:

Полнење на гумената вреќа во КО.Грдовци и пуштање на вода 

1

 

 

Рачно и машинско чистење на земјени вади 

2

-Чистење на вади во Прибачево со машина SUNWARD

-Поставување на бетонски прстени на патен премин и зафакање на бент за Прибачевски јаз
-Пуштање на вода во десниот канал поради чистење на истиот.
-Собирање на ѓубрето од решетките на десниот магистрален канал кај с.Оризари
-Крпење рачно и машински на оштетена вада во Оризари. 

 Правење на нова вада бидејки постоечката поради ерозија не може да се употребува 

12

 КО.Мојанци

МВ.Ормански ливади
Бука преку река Масалница

13

 КО.Грдовци

МВ.Стришко
Фаќање бент на река Масалница 

14

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.