АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Подружница Црн Дрим - Охрид започна со пуштање на водата во каналите за наводнување во с.Косел, на трите зафати на река Коселска и тоа кревање на портата на главниот бетонски зафат за према Долни Косел и со примитивно зафаќање на двата зафати за Рвеник, а со тоа и санирање и детектирање на дефектите кои се јавуваат тековно (пробивање и рушење на каналите од самата вода). Исто така се продолжи со рачно дочистување на браздите во с.Мешеишта
Општина Охрид
Пуштањена водата кај браната на главниот бетонски зафат на Река Коселска, за Долни Косел.

1Picture2Машински отварање на каналот, зафаќање и пуштање на водата за Рвеник 

Picture3Picture4

Picture5Picture6


Пуштање на водата на другиот зафат на река Коселска, за Рвеник.

Picture7Picture8

Picture9Picture10

 

 

 

Општина Дебарца
Рачно исчистена браздата во м.в. Влак, во с. Мешеишта 

Picture11Picture12

 

Општина Кичево
Пуштена е мала количина на вода во цевководот, за садење на зелките како и заради детектирање и санирање на пробиените места на каналите и на самиот цевковод. 

Picture13Picture14

 


Поради честите и обилни врнежи од дожд а заради навремено предупредување и преземање активности за заштита од поплави, направена е контрола по течението на реката Треска од главниот зафат во с. Другово, Бигор Доленци и Карбуница. Нивото на водата е доста зголемено но засега нема опасност од излевање и поплави. 

Picture15Picture16

Picture17Picture18

 

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.