АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Подружница „Тиквеш“ – Кавадарци на 05.04.2023 година започна со испорака на вода за наводнување и останати потреби преку отворената каналска мрежа и деталната подземна цевна мрежа од ХМС „Тиквеш“. Во ХС „Бошава“ се дистрибуира вода во Главниот доводен канал „Лукар-Страгово“. Се’ уште се работи на чистење на каналот К-2. Исто така и ХС „Демир Капија“ и ХС „Подлес“ се ставени во функција.

Наводнувањето од пумпните станици не е започнато. Се работи на сервисирање на пумпите на ПС „Марена“.
Тековно се работи на чистење и подготовка на ХС „Пепелиште“ и ХС „Бистренци“, како и на отстранување на дефектите на секундарната мрежа од затворени цевоводи.

Дистрибуција на вода во ХМС Тиквеш

12

 

34

Чистење на К-2

56

Санација на дефекти на секундарната подземна цевна мрежа 

789

 

Санација на ПС Марена
1011

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.