АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

На ден 17.01.2023 извршено е фланширање на хидрант на ХС„Иловица“.
На ден 20.02.2023 извршено е сечењ, лепење и монтирање на репарациона спојка Ф500 на ГК од ХС „Маркова река“.
На ден 21.02.2023 извршено е демонтажа на механизам на таблест затварач и утврдување истрошеност на запченици на ГК на ХС “Турија“.

На ден 07.03.2023 извршено е монтирање на механизам на таблест затварач на ГК „Турија“.
На ден 08.03.2023 извршена е замена на хидрант Ф125 на канал Д15 од ХС „Турија“.
На ден 14.03.2023 извршена е монтирање на две вретена и две жутица на затварач на канал Л21 и Л21а на ХС „Турија“.
На ден 20.03.2023 извршена е машинско и пачно расчистување (ископ) на цевковод Ф800 од Д мрежа и одстранување на бетонски блок од 4м3.
На ден 21.03.2023 извршена е демонтажа на три оштетени цевки Ф800Б, и монтирање на нови со 3 макс спојки на ХС „Турија“.
На ден 23.03.2023 извршена е санација на зафат-пренасочување на вода од извор на Преведена и осмерување кон акомулација на брана Турија.
На ден 24.03.2023 извршено е оспособување од три крака и замена на три затварачи Ф50 при ХС „Маркова река“.
На ден 27.03.2023 извршено е оспособување на горниот дел од системот и замена на три затварачи ф50 при ХС „Маркова река“.
На ден 29.03.2023 извршено е оспособување на два крака од системот и пуштање на вода за наводување на ХС „Маркова река“.
На ден 31.03.2023 извршено е ископ и замена на цевка Ф800Б на Д мрежа на ХС „Турија“.
На ден 01.04.2023 извршено монтажа на цевка АЦЦ Ф800Б со 1 салонитна спојка и 1 макс спојка на ХС „Турија“.
На ден 07.04.2023 извршено е увид на затварач. Констатирано е дека е исправен и е направено заменет на шнур.
На ден 08.04.2023 извршено затрупување на цевка салонит Ф800 на ХС „Турија“.
На ден 11.04.2023 пуштено е вода од главен затварач на брана Маркова река.
На ден 12.04.2023 ивршена е поправка на воздушен вентил и хидрант Ф50 од ХС „Иловица“.
На ден 18.04.2023 извршено е увид на дефект – пукнат главен цевковод на Ф500 на ХС „Маркова река“.
На ден 19.04.2023 извршен е машински ископ и поправка на дефект на цевковод, поради минување на 9 високонапонски кабел на ЕВН, копањето е прекинато.
На ден 20.04.2023 извршено е поправка на пукната цевка Ф300 Ц на канал Л17 со 2 макс спојки при ХС „Турија“.
На ден 27.04.2023 извршена е санација на пукната цевка и монтирана репарациона спојка Ф250 АЦЦ на канла Д11 од ХС „Турија“.
На ден 28.04.2023 извршено е монтирање на затварач Ф125 на кнала Д14 од ХС „Турија“.

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.