АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

1.ХМС Паљурци Богданци 

Picture1- Контрола и мерење ниво на брана 

Picture2

 

- Затрупување на два санирани дефекти ф 800 и ф 600 по претходно тестирање на истите

2.ХМС Удово Валандово, Валандово 

Picture3 Picture4- Чистење и кастрење вегетација околу пумпните станици 

Picture5


- Чистење нанос и од приемен базен (ПС Страиште) 

Picture6 Picture7

- Одржување и контрола на Пумпна станица Страиште и припрема за сезона за наводнување 

Picture8

- Поправка на дефект на цевовод, МВ Раброво,

 

 

 

 

 

3. ХМС Негорци – Прдејци, Гевгелија 

Picture9 Picture10

- Поправка на воздушен вентил 

Picture11 Picture12

- Чистење на филтри и изливен базент 

Picture13 Picture14 Picture15 Picture16 Picture17

- Чистење на приемен базент на зафат на река Серменинска,
- Чистење на сита,филтри управување со затварачи на зафат Серменинска,
- Управување со затварачи и пуштање вода до водокорисниците,


- Чистење на филтри на зафат на река Серменинска 

Picture18

- Одржување на врати со механизми 

Picture19

- Затрупување на саниран дефект на главен цевковод ПЕ 450 во мв Село и враќање на парцелата во првобитна состојба

 

 

 

- Поправка на дефект на главен цевовод полиетилен OD 450

4.ХМС Конско 

Picture20 Picture21

- Испушќање вода од зафат Сифулајка и чистење на канал 

Picture22 Picture23 Picture24- Припрема за санирање на дефект АЦЦ 350 Ц во мв Стопанство

4.Конска Брана 

Picture25 Picture26 Picture27 Picture28 Picture29

- Редовна посета на Брана Конска и запознавање со активностите кои се превземаат во изградбата.

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.