АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Подружница ,,Свети Николе’’ во период од 29.05.2023 година до 01.06.2023 година продолжи со теренски активности односно со детектирање на дефеците кои тековно се јавуваат со самото пуштање на водата за наводнување. Извршено е санирање на дефектите демонтажа и монтажа и обработка на цефки Ф 150 и цефки Ф 500 во атарот на село Врсаково, се продолжи со санација на дефекти во атарот на село Мустафино место викано Ружин Дол, каде со машина багер се изврши ископ на цевка и нивна замена. На место викано Крушки во атарот на село Мустафино извршено е ископ на три цевки Ф 300.
Вработените извршија проверка на линии, контрола на терен и регулирање на водата за наводнување. Водата за наводнување се дистрибуира до ЗГ 30 односно до село Милино за наводнување на останати култури.
Во прилог фотографии од работа на терен.

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.